icon Importanta administrarii dar si a consumului responsabil al suplimentelor nutritive

Importanta administrarii dar si a consumului responsabil al suplimentelor nutritive
O dietă echilibrată influențează major sănătatea și starea de bine a organismului.
Însă nu întotdeauna ne este ușor să preparăm / cumpărăm, iar de multe ori nu știm cum să ne alcătuim meniul zilnic corect, astfel încât să ne păstrăm sănătatea pe termen lung.
În plus, fiecare om are nevoi specifice, diferite, de vitamine, minerale și microelemente în funcție de sex, activitate fizică, obiceiuri culinare, vârstă, stare de sănătate și eventuala medicație administrată.

Din păcate, în ultima perioadă, din cauze multiple precum lipsa unei alimentații complete, procesarea pe scară largă a multor alimente, ritmul cotidian tot mai alert, diferite afecțiuni, etc. aportul nutrienților esențiali pentru menținerea echilibrului organismului devine deficitar.
Aici intervin suplimentele nutritive (alimentare) ce au rolul de a completa / reechilibra aportul insuficient de nutrienți.

Semnele ce ne pot atrage atenția asupra existenței unei imbalanțe nutriționale sunt variate:
  • Tulburări de somn
  • Probleme musculare (slăbiciune, contracții)
  • Păr uscat și fragil
  • Piele uscată
  • Oboseală cronică, lipsă de concentrare, iritabilitate
  • Răni ce se vindecă greu
  • Rezistență diminuată a sistemului osos
  • Tulburări digestive
  • Rezistență scăzută la infecții, răceli.

Un ritm de viață alert, de multe ori stresant și haotic, lipsa somnului, a hidratării corecte, lipsa unei cantități optime de legume și fructe în meniul zilnic duc la scăderea - uneori semnificativă - a dozei zilnice necesare de nutrienți*.

*Doza zilnică recomandată (sau valoarea nutrițională de referință - VNR) a fiecărui principiu nutritiv este obligatoriu a fi menționată, de regulă într-un tabel, pe ambalajul exterior și în prospectul oricărui supliment alimentar. Aceasta reprezintă o informație cu caracter general, însă de multe ori, în urma unui control amănunțit și a analizelor, consultantul de specialitate în sănătate poate ajusta dozele zilnice necesare.

Și, din păcate, mulți dintre noi nu mai găsim resursele de timp și energie pentru a ne menține ritmul și alimentația corectă.

Pe de altă parte, chiar dacă ne străduim să menținem o dietă aparent sănătoasă / echilibrată, anumite condiții precum intoleranța la lactoză, boala celiacă, boala Crohn sau fibroza cistică, administrarea prelungită de antibiotice sau laxative duc la malabsorbția nutrienților necesari - organismul nu poate extrage cantitatea optimă de alimente, aceștia se absorb mult mai greu.

Conform National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) - studiu reprezentativ efectuat pe populația civilă non-instituționalizată din Statele Unite (copii și adulți - eșantioanele respective și protocoalele fiind publicate de către Centrul Național pentru Statistică în Sănătate - National Center for Health Statistics) peste 31% din populație prezintă o deficiență pentru cel puțin o vitamină, iar procentul tinde să crească (Pub Med Central 5537775, published online 2017 June.24).

De aceea devine foarte importantă administrarea de vitamine, minerale și micronutrienți cu ajutorul suplimentelor alimentare, acestea conținând tot ceea ce este necesar organismului, de la Vitamina A până la Zinc.

 
  • Menționăm însă importanța administrării suplimentelor nutritive avizate de autoritățile de reglementare (în cazul României Ministerul Sănătății, Centrele Regionale de Sănătate Publică și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București).
  • De asemenea, subliniem importanța administrării unor suplimente de calitate, ale căror combinații de principii active sunt validate de studii clinice, precum și importanța consumului avizat și responsabil pentru a evita potențialele efecte nedorite asociate consumului exagerat.
  • Recomandăm citirea cu atenție a prospectului și / sau a informațiilor de pe ambalaj.

Suport clienti 10:00 - 18:00

0745511900 office@healthonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!