icon FDA a atestat o noua mentiune de sanatate calificata pentru Magneziu

FDA a atestat o noua mentiune de sanatate calificata pentru Magneziu
Autoritatea de Reglementare în Domeniul Alimentului și Medicamentului din Statele Unite (Food & Drug Administration – FDA) a emis o mențiune de sănătate calificată ce atestă efectul benefic al Magneziului în reducerea riscului hipertensiunii arteriale.

   Magneziul este un mineral de bază al organismului, co-factor în aproximativ 700 funcțiuni biochimice diferite – regăsim implicarea sa în performanța musculară (alături de Calciu), calitatea somnului, constipație, migrene, metabolismul glucozei, etc. 
    Andrea Wong, Ph.D., vice-președinte senior pentru activitatea științifică și de legătură cu autoritățile în cadrul Consiliului pentru Nutriție Responsabilă din SUA (organism ce a susținut petiția către autoritățile de reglementare din SUA formulată de Centrul pentru Cercetare și Educație cu privire la rolul Magneziului în organism) a salutat decizia emisă în anul 2022 de către organismul suprem de reglementare din SUA referitor la capacitatea Magneziului din alimente și suplimente alimentare de a reduce riscul hipertensiunii arteriale.
  
 „Mențiunile de sănătate calificate” sunt susținute de evidențe științifice însă nu ajung la un „acord științific semnificativ” – standard pentru a deveni „mențiuni autorizate de sănătate”.
  
 FDA a emis 3 astfel de mențiuni calificate de sănătate:
a.    Magneziul poate reduce riscul de hipertensiune arterială, condiție asociată cu alți factori dăunători pentru organism;
b.    Consumul unei diete conținând o cantitate optimă de Magneziu poate reduce riscul de hipertensiune arterială;
c.    Anumite evidențe științifice sugerează că dietele adecvate în ceea ce privește cantitatea de Magneziu pot reduce riscul de a avea tensiune crescută a sângelui (hipertensiune), condiție asociată și cu mulți alți factori de risc pentru sănătate.

  Pentru a deveni însă mențiune autorizată de sănătate cu privire la rolul benefic al Magneziului în hipertensiunea arterială, evidențele științifice care au stat la baza emiterii de către FDA a acestor „mențiuni calificate de sănătate” trebuie să capete mai multă consistență în urma unor cercetări mai aprofundate*.
*Claudine Kavanaugh, Ph.D., MPH, RD, directorul Oficiului de Nutriție și Etichetare a Alimentelor al Centrului de Nutriție Aplicată și Siguranța Alimentului din cadrul FDA a precizat că aceste mențiuni calificate de sănătate au fost emise luând în considerare 38 de studii clinice intervenționale relevante dintr-un total de 85 studii intervenționale și 1 studiu observațional analizate.

    Însă acesta reprezintă un uriaș pas înainte în recunoașterea rolului Magneziului în problematica cardiovasculară.  
   Loren Israelsen, președintele United Natural Products Alliance, salută apariția documentului emis de FDA calificându-l drept foarte folositor în efortul continuu de a găsi noi aliați în lupta cu hipertensiunea arterială – în cazul de față un mineral prezent de obicei în dieta noastră zilnică.

    Persoanele ce au o tensiune arterială sistolică (SBP) mai mare de 130 mmHg sau diastolică (DBP) mai mare de 80 mmHg pot fi considerate ca având hipertensiune.
Valoarea Nutrițională de Referință (doza zilnică recomandată) de Magneziu este de 375 mg / zi, o medie între doza 400-420mg recomandată pentru bărbați și cea de 310-320mg pentru femei.
    
    Din punct de vedere al siguranței administrării Magneziului, FDA a folosit apariția diareei drept punct clinic de referință și a stabilit ca limită superioară pentru adulți un aport de 350mg / zi în suplimentele nutritive.
    Pentru copii limita superioară este de 5mg / kg greutate corporală / zi, adică aproximativ 65mg / zi pentru vârstele de 1-3 ani și 110mg / zi pentru copii între 4-8 ani.
    Din cauza acestor considerente de siguranță, FDA a stabilit că pentru a i se putea aplica mențiunea calificată de sănătate respectivă, un supliment alimentar nu poate avea un conținut mai mare de 350mg Magneziu / doză zilnică.
    
   Alimentele sau suplimentele alimentare care furnizează peste 84 mg Magneziu / zi pot fi încadrate la categoria „surse bogate în Magneziu”.
   În ceea ce privește populația SUA, statisticile menționează că deși numai 2% din oameni prezintă deficit substanțial de Magneziu, cu toate acestea 3 din 4 americani nu aduc un aport zilnic corespunzător al acestui mineral prin dietă.
  
  Alimentele bogate în Magneziu sunt nucile, vegetalele cu frunze verzi, legumele si cerealele integrale. Însă, în realitate, deși anumite alimente pot fi considerate benefice din punctul de vedere al mențiunilor de sănătate calificate enumerate mai sus – având un conținut de Magneziu de peste 20 % din VNR, ele nu pot fi incluse pe deplin în categoria alimentelor sănătoase din cauza conținutului neadecvat de grăsimi totale / grăsimi saturate / colesterol / sodiu.
   
  Tocmai din acest paradox rezultă importanța ajustării aportului zilnic de Magneziu cu ajutorul suplimentelor alimentare.

SURSE:
www.foodbeverageinsider.com
www.fda.gov/media/155304 


 

Suport clienti 10:00 - 18:00

0745511900 office@healthonline.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!